Hotstone Massage

Hotstone massage is een geweldig intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Na een legging van de stenen op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Een hotstone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgifting.

Er wordt met stenen gemasseerd. De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water. Er worden grote en kleine stenen gebruikt.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt. De hotstone massage draagt hierbij mee aan een positief zelfherstel van het lichaam, ontspant, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.
Mensen met stress (niet bij burn-out), spanningen, spierproblemen, blokkades, reuma en artrose (niet ontstoken), slechte doorbloeding, fibromyalgie en spijsverteringsklachten kunnen veel baad hebben bij deze vorm van massage.

Hotstone massage is een unieke ervaring die nog lang blijft doorwerken

  • Voor mensen met een besmettelijke ziekte, psoriasis (gehele lichaam), een verwonde huid, koorts of risico op een trombose is deze massagevorm niet geschikt.
  • Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun arts of het verstandig is om een hotstone massage te ondergaan.

 

Reacties zijn gesloten.