Fybromassage Therapie

We horen de term Fibromyalgie steeds meer om ons heen. Fibromyalgie geeft pijn in bindweefsel en spieren en heeft daarom ook de naam weke delen reuma gekregen.

 

Fibromyalgie komt naar schatting voor bij 1 op de 2 honderd volwassen en vooral bij vrouwen. Dit chronische pijnsyndroom kan ook voorkomen bij kinderen, tieners, mannen en ouderen. Naast spierpijn, spierstijfheid en pijn in de gewrichtsaanhechtingen en pezen gaat het vaak gepaard met extreme vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, slaapstoornissen, geheugen- en concentratiestoornissen, angsten en depressies.

 

De meeste pijn is vaak in de nacht, waardoor men zeer slecht tot nauwelijks slaapt en zodoende komt men niet tot rust en is er geen lichamelijk herstel. Dus is het belangrijk deze vicieuze cirkel te doorbreken. Meerdere Fybromassages in een bepaalde tijdsperiode kunnen veel verlichting geven door pijnklachten te verminderen en de slaap te bevorderen, waarbij het doel is:

 

  • lichaam en tot rust brengen
  • stress en pijn in het lichaam verminderen
  • verbetering van de gewrichtsbeweeglijkheid geest
  • verlichting van spierkrampen
  • meer zuurstof in de spieren te krijgen, waardoor minder verzuring optreed
  • de slaap bevorderen
  • vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – endorfine

 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de fybromassage therapie één van de gunstigste behandelingen is bij deze aandoening, want deze vorm van massage heeft direct effect op de spieren! Zodoende wordt het dagelijkse leven veel aangenamer……..

Wat is het niet?

De Fibromassage geeft geen genezing, want die is er nog niet. Maar wel een doorbreking van de vicieuze cirkel waarin men zit met een zeer duidelijke pijnvermindering, omdat het de lichamelijke herstelfunctie verbetert. Ook heeft het een zeer positeve invloed op het slaappatroon en daardoor ook een vermindering van alle aanverwante symptonen.
Het is geen ontspanningsmassage, want de technieken, de druk en de snelheid van techniekuitvoering zijn anders.

Reacties zijn gesloten.