Cupping Massage Therapie

Cupping therapie is een Oosterse zuigtechniek waarbij cups op het lichaam worden geplaatst en over het lichaam worden bewogen. Deze cups worden vacuüm gezogen. Doormiddel van deze techniek worden giftstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit diepere weefsels. Door de extreem goede doorbloeding wordt het bindweefsel zachter en zullen de welbekende “knopen” makkelijker oplossen en verdwijnen! Vaak na één behandeling voelt men al verbetering of zijn de klachten weg. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met massage moeilijk is.

Vanwege de enorme diepte werking bewijst cupping therapie vooral zijn nut bij schouder en nekklachten door stress, spanning, migraine, rugklachten maar ook bij spier- en gewrichtspijnen.(reuma/fibromyalgie)

Door cupping wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd en afvalstoffen beter afgevoerd. Cupping therapie kan als massage worden gegeven maar kan ook klantgericht worden toegepast tijdens bijvoorbeeld een wellness massage of bij fybromassage therapie.

Let op! De therapeutische cupping massage is niet voor iedereen geschikt. Dit betekent dat je vooraf rekening moet houden met enige “bijwerkingen” die kunnen optreden en tot enkele dagen na de massage kunnen aanhouden. De huid wordt vacuüm getrokken om te doorbloeden. Hierdoor wordt bij een gezonde huid de huid na het verwijderen van de cup mooi rood. Echter hoe meer knopen, afvalstoffen etc. hier aanwezig zijn, hoe dieper de kleur kan worden. Dit is niet erg en geeft vooral de indicatie dat deze afvalstoffen vrij zijn gekomen op die plek. Het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de cupping is gedaan, en nodigt zo het lichaam uit om het zelfgenezend vermogen in te zetten. Afvalstoffen worden door de intensieve behandeling en massage afgevoerd.

 

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Wellness Massage Heerde.

Tarief Cupping Massage: 60 minuten €.47.50

Reacties zijn gesloten.